Vincenzo Nibali waagt zich aan loodzware Cape Epic: 'Ben wel een beetje zenuwachtig'

De Haai van Messina fietst nog steeds heel graag en waagt zich aan een loodzwaar mountainbike avontuur in Zuid-Afrika.

Tour de France 2015 - stage 19

Vincenzo Nibali zwaaide aan het einde van vorig seizoen op zijn 37e het wielerpeloton uit na een erg succesvolle carrière. De Italiaanse wielerkampioen reed een fenomenaal palmares bijeen, met de drie grote rondes, twee keer de Ronde van Lombardije en Milaan-San Remo als uitblinkers.

De wielersport helemaal vaarwel zeggen wil hij echter nog niet. De Haai kondigde vandaag via sociale media aan dat hij ambassadeur wordt van de Zwitserse fietsfabrikant Scott en bevestigde zijn deelname aan de loodzware Cape Epic. Dat is een loodzware meerdaagse mountainbikewedstrijd, die verreden wordt in Afrika.

In zeven dagen moet er in totaal 658 kilometer en 15775 hoogtemeters afgelegd worden. Renners rijden in duo en moeten samen over de meet komen. De Cape Epic geldt als één van de zwaarste mountainbikewedstrijden ter wereld. Op de erelijst vinden we onder meer mountainbikelegendes Nino Shurter en de Nederlander Bart Brentjens terug.

"Nu ik gestopt ben met wegwielrennen, heb ik tijd om nieuwe dingen uit te proberen", klinkt het. "Het mountainbiken geeft me een nieuw gevoel van vrijheid. Als wegrenner kon ik het nooit doen vanwege de vele risico's die het met zich meebrengt."

"Ik ben wel een beetje zenuwachtig, omdat het voor mij onbekend terrein is. Ik heb mezelf vorig jaar al eens getest op de mountainbike en ik vond het echt leuk. Een mountainbikewedstrijd van een week is wel iets compleet anders. Ik zal een duo vormen met Ivan Santaromita, die in 2019 met wielerpensioen ging. Het zal zeker een onvergetelijke ervaring worden."

Achtergrond
  • Photo VK/NV/PN/Cor Vos © 2015