Indrukwekkende Alvarado soleert naar zege in Middelkerke én pakt eindzege in Superprestige

In het zand van Middelkerke reed Ceylin Alvarado, bij afwezigheid van de grote drie, naar haar vijfde zege van het seizoen.

Het WK mag dan wel al beslist zijn, er wordt nog steeds gecrosst! In Middelkerke, aan de Belgische kust, streden de dames vandaag om de dag- én eindzege in de Superprestige. De grote drie zijn er niet bij, zij bereiden zich volop voor op het nieuwe wegseizoen.

Crossen aan de Belgische kust betekent uiteraard heel veel zand. Dat was naar de zin van Ceylin Alvarado, want ze trok al in de openginsronde ten aanval. Lucinda Brand, Inge van der Heijden en Annemarie Worst achtervolgden.

Alvarado sloeg een kloof en bouwde die langzaam uit. Al snel bleek dat ze er een onewomanshow ging van maken. Op twee ronden van de finish reed ze 35 seconden voor Brand uit. Van der Heijden en Worst liepen al op een achterstand van één minuut.

Alvarado reed uiteindelijk solo naar haar vijfde zege van het seizoen en mag bovendien de eindzege in de Superprestige op haar palmares zetten. Lucinda Brand en Annemarie Worst mogen mee op het podium.

Nieuws
  • Photo/Cor Vos