Lars van der Haar na cross Middelkerke: 'Dit is mijn beste seizoen ooit, maar toch baal ik nu'

Lars van der Haar had na de cross van Middelkerke dubbele gevoelens (ook richting Eli Iserbyt), maar hij is trots op z'n seizoen.

The NoordzeeCross of Middelkerke 2023 elite men

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zitten alweer in de Spaanse zon om hun wegseizoen voor te bereiden, maar voor de overige veldrijders gaat het seizoen nog eventjes door. Gisteren in de Noordzeecross van Middelkerke stelde Lars van der Haar de eindzege in de Superprestige veilig.

Dat deed hij niet door de te winnen. Na een foutje in de laatste ronde werd hij tweede achter Eli Iserbyt. Maar een top 6 in de cross was al genoeg geweest om het algemeen klassement veilig te stellen. Na afloop zei de Woudenberger dat hij een beetje mixed feelings had.

"Ik heb de eerste helft van de koers maar met één doel gereden. Dat was om van zoveel mogelijk renners op achterstand te rijden en zo mijn top zes veilig te stellen. Toen voelde ik ook meteen al dat ik de beste man in koers was. Zeker op de zandstrook was ik goed. Eli was echter ook nog wel heel goed vandaag en als hij dan niet mee wil koersen dan wordt het heel moeilijk om van hem af te geraken."

Daarna besliste een fout van Van der Haar in de laatste ronde dus de koers. "Ik zette bij het oprijden van de helling iets te veel kracht. Daardoor gleed mijn voorwiel weg en viel ik. Heel zuur, want daarna zat ik kapot."

Hoe zuur het ook was in Middelkerke, de renner van Baloise-Trek Lions is wel zeer tevreden over het niveau dat hij dit seizoen haalt. "Het is mijn beste seizoen ooit. Ik ben hier heel trots op. Ik baal wel hard dat ik hier niet heb kunnen winnen. De laatste rondes geloofde ik er echt in, maar ik had toen al te veel krachten verspeeld."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023