Fem van Empel pakt in Lille haar eerste zege als wereldkampioene en rijdt als Superwoman over de finish

Fem van Empel reed in de Krawatencross in Lille zonder veel moeite naar haar eerste zege als wereldkampioene.

Krawatencross (Bel) X²O Badkamers Trofee 2023 women

Terwijl haar grootste concurrentes Puck Pieterse en Shirin van Anrooij zich in warmere oorden volop voorbereiden op het aankomende wegseizoen, besloot Van Empel haar nieuwe regenboogtrui en -fiets te tonen in Lille. Ze doet dat met slechts één training in de benen sinds het WK in Hoogerheide, maar dat bleek genoeg voor de zege.

Van Empel verscheen aan de start met nieuwe raceschoenen en klikpedalen en daar moest ze toch even aan wennen. Ze miste haar start, maar kon al snel weer vooraan aansluiten. Na enkele ronden vormde ze samen met Ceylin Alvarado en Annemarie Worst de kopgroep.

In de derde ronde besloot de wereldkampioene haar turbo aan te zetten. Annemarie Worst ging meteen overboord, Alvarado hing aan de rekker. Van Empel reed uiteindelijk probleemloos naar de zege en haalde uit met een opvallend zegegebaar: net als Tom Pidcock in Fayetteville, reed ze in superman-houding over de finish. Alvarado eindigde als tweede op twee seconden. Annemarie Worst mag mee op het podium.

Fem van Empel rijdt volgende week ook nog de universiteitscross in Brussel en zal naar alle waarschijnlijkheid ook de eindzege in de X2O Trofee pakken. Daarna maakt ze zich op voor het weg- en mountainbikeseizoen.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023