Fem van Empel keerde vervroegd terug uit Marokko... op advies van Paul Herygers

Enkele dagen nadat ze in Marokko aan het nagenieten was van haar wereldtitel, wist Fem van Empel te zegevieren in de Krawatencross in Lille.

Krawatencross (Bel) X²O Badkamers Trofee 2023 women

Fem van Empel besloot na haar wereldtitel in Hoogerheide om een einde te maken aan het veldritseizoen. Ze trok op vakantie naar de Marokkaanse stad Marrakesh. Na drie dagen nam ze echter het vliegtuig terug naar huis om toch aan de start te verschijnen van de X2O Trofee in Lille.

Daar zit Sporza wielercommentator Paul Herygers voor iets tussen. De voormalige wereldkampioen veldrijden adviseerde Van Empel om toch deel te nemen aan de Krawatencross, om haar leidersplaats in de X2O Trofee veilig te stellen. Dat levert de kersvers wereldkampioene namelijk een aardige som van 30.000 euro op!

"Daar kan je een stuk grond mee kopen", vertelde Herygers tijdens de live uitzending. "Of een nieuw dak laten leggen of een halve hectare weiland kopen. Ik vind dat je niet zomaar centen mag weggooien. Die ga je je hele leven tekortkomen."

Wat ze er zeker niet moet mee kopen volgens Herygers? "Een auto! Die verliest sowieso zijn waarde, al die andere zaken niet. Enfin, je mag dat geld niet laten liggen", aldus Paul Herygers met financieel advies voor de wereldkampioene.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023