Robert Gesink maand na zware val alweer lange afstanden aan het trainen (maar Sep Kuss sloopt hem wel)

Hij viel hard in de Tour Down Under, het ergste werd gevreesd. Maar bikkel Roert Gesink traint alweer keihard. Alleen die Sep Kuss..

18 januari was het. Robert Gesink wilde na een vakantietrainingskamp met z'n gezin in Australië het wegseizoen lekker beginnen in de Tour Down, maar in de eerste etappe lag hij er meteen weer bij. Geheel buiten z'n eigen schuld om tegen het asfalt gekegeld.

Hij moest opgeven en in eerste instantie werd een bekkenbreuk gediagnosticeerd. Achteraf bleek het 'gelukkig' een breukje in het schaambeen te zijn. Maar toch is het wel wat hoor, dat Robert Gesink gisteren alweer een training van meer dan vierenhalf uur (134 kilometer en 2133 hoogtemeters) op z'n racefiets afwerkte.

Sowieso bewees Gesink al een echte vakidioot te zijn door eerst een speciaal stuur op z'n fiets te monteren zodat hij met het breukje alweer wat op de smarttrainer kon Zwiften (de racefietshouding zat er nog niet in). Daarna kon z'n breukje rijden op het asfalt met de mountainbike aan.

En nu is hij dus alweer profwaardige trainingen aan het afwerken in de bergen van woonoord Andorra (en Spanje en Frankrijk). Daar wonen een hoop wielrenners, onder wie z'n teamgenoot Sep Kuss. En laat hij nu net de Eagle of Durango zijn tegengekomen bij z'n training van gisteren...

Bij z'n beschrijving op Strava schrijft Gesink dat Kuss (afkomstig uit Durango in Colorado) hem in twintig minuten tijd volledig heeft gesloopt. Dat is ook aan z'n selfie bij de post te zien... (scroll voor meer mooie foto's door de Strava-post).

Gesink hoopt eind maart weer in competitie te zijn tijdens de Ronde van Catalonië. Dit jaar stond in principe de Giro op het programma voor Gesink en met hoe de zaken er nu voorstaan moet de ronde door de laars haalbare kaart zijn voor de Achterhoeker.

Nieuws
  • Beeld: Strava Robert Gesink