Colbrelli en Chiappucci mengen zich in regionale Italiaanse verkiezingen, maar krijgen amper stemmen

Sonny Colbrelli en Claudio Chiappucci deden een gooi naar een zetel, maar de een haalde nog minder stemmen dan de ander..

Giro dÕItalia 2022 stage 18

Het is voor iedere voormalig profrenner lastig om een nieuwe uitdaging te vinden, sommigen vallen zelfs in een zwart gat. Maar de Italianen Sonny Colbrelli en Claudio Chiappucci hebben daar iets op gevonden: de politiek! Colbrelli hoopte op een plek in de gemeenteraad van Brescia en Chiappucci deed mee in Lombardije. Maar in beide gevallen was dit tevergeefs.

In januari kondigde Colbrellli zijn kandidatuur aan, dit deed hij onder de vlag van de partij van Silvio Berlusconi: Forza Italia. De voormalig winnaar van Parijs-Roubaix moest in 2022 noodgedwongen de fiets aan de wilgen hangen vanwege hartproblemen.

In de politiek wilde Colbrelli zich voornamelijk toeleggen op ontwikkeling van sport in zijn regio en daarbij vroeg hij extra aandacht voor de kwaliteit van wegen. Maar zijn 'programma' sloeg niet bepaald aan bij de kiezer; de teller bleef steken op een schamele 1300 stemmen. Dit resulteerde in een vierde plek.

De inmiddels 60-jarige Claudio Chiappucci, voormalig bollenkoning uit de Tour en bekend vanwege monsterontsnappingen, deed eveneens een gooi naar een plekje in de lokale politiek. Maar ook voor hem was dit zonder succes. Hij kreeg in Lombardije kwam hij niet verder dan 131 stemmen.

En zo blijkt dat wielrenners en politiek vooralsnog niet echt een gelukkige combinatie is....

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022