📸 Annemiek van Vleuten krijgt bijzonder Colombiaans regenbooggewaad als afscheidscadeau (helaas niet aero genoeg om in te koersen..)

Annemiek van Vleuten trainde zo'n zes (!) weken in Colombia. Ze kreeg er van een familie een heel mooi geschenk. In stijl voor de wereldkampioene!

Volta Comunitat Valenciana Femines 2022 stage 3

Annemiek van Vleuten gaat sinds een paar jaar iedere winter naar Colombia om daar haar nieuwe seizoen voor te bereiden. Ditmaal verbleef ze erg lang in het Zuid-Amerikaanse land. Ze vertoefde er zo'n zes weken om op hoogte te trainen (en te genieten van de fraaie natuur).

Het gaat te ver om te zeggen dat Van Vleuten al bijna een Colombiaanse is, maar ze heeft er in de loop van de tijd natuurlijk wel veel vrienden gemaakt. Dat geldt zeker voor Gabriela Blanco en haar familie, want van daar kreeg ze een fraai afscheidscadeau van.

Ze werd gefeteerd op een zogenaamd handgeweven ruana, een soort poncho, die typisch is voor de regio Boyaca. Maar hij is vooral custom made voor Van Vleuten, want we herkennen natuurlijk de regenboogkleuren in het mooie gewaad.

Past prima bij de fiets en zo te zien is Annemiek er ook mee in haar nopjes - staat ook goed bij de fiets! Jammer dat ze hem niet aan kan tijdens de koers, want daarvoor is-ie waarschijnlijk toch net niet aerdynamisch genoeg.. Misschien een keer in een koude afdaling!

Beeld: Instagram Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten keert ju terug naar Europa om te koersen. Ze zal later deze week al starten in de Ronde van Valencia. Van Vleuten heeft in haar afscheidsjaar nog veel ambities, want ze rijdt alle grote rondes en wil er ook al staan in de voorjaarsklassiekers.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/Cor Vos © 2022