HomeMateriaal🎥 Van frame naar fiets in nog geen twee minuten: mooi filmpje...

🎥 Van frame naar fiets in nog geen twee minuten: mooi filmpje van hoe een racefiets wordt opgebouwd

Altijd al eens benieuwd geweest hoe een racefiets wordt afgemonteerd en opgebouwd? Dit filmpje laat het kort maar krachtig zien!

Misschien ben je zelf heel handig en bouw jij je eigen fiets op van frame tot een tweewieler waar je de weg (of het bos) mee in kunt, maar voor de meeste mensen zal gelden dat ze hun fiets kant-en-klaar kopen in de fietzenzaak – of alleen even het Canyon-bouwpakket in elkaar moeten zetten.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet interessant is om te zien hoe zo’n fiets van frame af aan wordt opgebouwd door een professionial. Op Instagram laat het account Competitive Cyclist het in een kort filmpje van een minuut of twee mooi zien.

Het frame van de Cervélo Soloist komt uit de doos en dan wordt er geschroefd, gedraaid, wat gezaagd, ingevet en hoppaké, daar is opeens een prachtige fiets met dat heerlijke geluid van een ketting die z’n rondjes draait. Pure fietsporno eigenlijk!

De Cervélo Soloist is overigens een nieuw model van de Nederlands-Canadese fietsengigant. De renners van Jumbo-Visma testten deze prachtfiets al in een gezamenlijke training over de kasseien van Parijs-Roubaix. Want dit model is een stevigere fiets die iets meer comfort geeft en dus uitermate geschikt voor De Hel van het Noorden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

📸 Wout van Aert rijdt Milaan-Sanremo met ‘cross set-up’: maar één voorblad

Matej Mohoric verraste vorig jaar in Milaan-Sanremo door met een dropper seat post te...

📸 Dit is volgens een vakjury de beste racefiets van 2023

Elk jaar verschijnen er weer tientallen nieuwe modellen van alle grote racefietsmerken waar we...

Victor Campenaerts rijdt Omloop met revolutionair schakelsysteem van Boonen en Gilbert: enorm voorblad, virtueel binnenblad

We berichtten al eerder over het bedrijf Classified Cycling dat met z'n Powershift-systeem een...