🎥 Van frame naar fiets in nog geen twee minuten: mooi filmpje van hoe een racefiets wordt opgebouwd

Altijd al eens benieuwd geweest hoe een racefiets wordt afgemonteerd en opgebouwd? Dit filmpje laat het kort maar krachtig zien!

Misschien ben je zelf heel handig en bouw jij je eigen fiets op van frame tot een tweewieler waar je de weg (of het bos) mee in kunt, maar voor de meeste mensen zal gelden dat ze hun fiets kant-en-klaar kopen in de fietzenzaak - of alleen even het Canyon-bouwpakket in elkaar moeten zetten.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet interessant is om te zien hoe zo'n fiets van frame af aan wordt opgebouwd door een professionial. Op Instagram laat het account Competitive Cyclist het in een kort filmpje van een minuut of twee mooi zien.

Het frame van de Cervélo Soloist komt uit de doos en dan wordt er geschroefd, gedraaid, wat gezaagd, ingevet en hoppaké, daar is opeens een prachtige fiets met dat heerlijke geluid van een ketting die z'n rondjes draait. Pure fietsporno eigenlijk!

De Cervélo Soloist is overigens een nieuw model van de Nederlands-Canadese fietsengigant. De renners van Jumbo-Visma testten deze prachtfiets al in een gezamenlijke training over de kasseien van Parijs-Roubaix. Want dit model is een stevigere fiets die iets meer comfort geeft en dus uitermate geschikt voor De Hel van het Noorden.

Materiaal
  • Beeld: Instagram Competitive Cyclist