Patrick Lefevere slaat terug na uithaal Ludo Delcroix en schetst heel ander verhaal: 'Voel me niet schuldig'

Volgens Patrick Lefevere is het incidentje met Ludo Delcroix tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne in 1978, helemaal anders gelopen dan wat Delcroix beweert.

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

Onlangs haalde voormalig wielrenner Ludo Delcroix (72) uit naar generatiegenoot Patrick Lefevere vanwege een incidentje dat zich afspeelde tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne in 1978. De twee sloten een deal waarbij Delcroix alle kopwerk zou doen en de koers zou winnen, Lefevere mocht in zijn wiel blijven rijden. Er werd een bedrag van 10.000 Belgische Frank (250 euro) afgesproken.

Die laatste brak echter zijn woord en ging Delcroix in de sprint alsnog voorbij. "Hij zweerde op de ogen van zijn kinderen dat hij zich aan de deal zou houden", klonk het scherp. "Hij heeft die koers gestolen, als mens is hij nog zo groot."

Lefevere schetst echter een heel ander verhaal in een venijnige tweet. "Ik was 23 meneer Delcroix. Ik kon niet zweren op mijn kinderen want ik had er geen en jouw super ploeg had me september 1972 een bedrag niet betaald. Ik heb je 15.000 (frank) geboden maar meneer wilde 30.000 (frank) na de koers. Hij was boos. Ik voel me niet schuldig", aldus Patrick Lefevere.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023