Wout van Aert kent geen ideaal begin van hoogtestage (maar zit alweer op de fiets)

Wout van Aert werkt op dit moment een hoogtestage af op het Spaanse eiland Tenerife, maar dat loopt niet helemaal zo verwacht.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Vrijdagavond arriveerde Wout van Aert op het Canarische eiland Tenerife, om er samen met zijn ploegmakkers van Jumbo-Visma een laatste hoogtestage te doen in voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Zaterdag werkte hij een training van 80 kilometer af, zondag waren het er 130. Maandag en dinsdag bleef hij echter binnen en daar was een goede reden voor.

Zijn ploeg Jumbo Visma liet aan Het Laatste Nieuws weten dat Van Aert zich de voorbije dagen wat ziekjes voelde. Vandaag kroop hij gelukkig terug op de fiets, weliswaar voor een kort ritje van 50 kilometer, en deelde hij de training op Strava. "Still alive", klonk het geruststellend. U kan de details van zijn training hieronder bekijken.

Van Aert blijft nog twee weken in het zonnige Tenerife, waarna hij op 4 maart zijn wegseizoen opent in de Strade Bianche. Twee dagen later staat hij aan de start van Tirreno-Adriatico en op 18 maart rijdt hij Milaan-Sanremo. Mathieu van der Poel kiest voor hetzelfde Italiaanse drieluik als seizoensopener.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023