Bauke Mollema gaat kasseien vreten: 'Nooit te oud om iets nieuws te proberen!'

Mooi nieuws! We zien Bauke Mollema aan de start in het Vlaamse openingsweekeinde.

Volta Algarve 2023-1

Bauke Mollema kennen we tegenwoordig als rittenkaper in de grote rondes en man van de klimklassiekers, maar hij verbreedt nu zijn horizon. De geboren Groninger zal namelijk volgende week zowel in Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne starten.

Dat zegt Mollema tegen Wielerflits. De renner van Trek-Segafredo rijdt op dit moment de Ronde van de Algarve, maar zodra die erop zit, zullen we hem zien koersen in het Vlaamse land. Mollema reed op Nokere Koerse in 2008 (!) eigenlijk nooit een echte Vlaamse kasseienkoers.

"Je bent nooit te oud om iets nieuws te proberen! Ik heb op YouTube al even de finale van Omloop van vorig jaar bekeken. Volgende week donderdag ga ik dan ook nog de laatste honderd kilometer van die koers verkennen."

Het initiatief om de koersen te rijden kwam van Mollema zelf. "Aan het begin van de winter heb ik zelf aan de ploeg gevraagd of ik Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne mocht rijden. Het lijken me gewoon mooie koersen en dat wil ik graag eens proberen. Ik heb er heel veel zin in!"

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023