Geraint Thomas gooit planning om: 'Hij heeft een goed trainingsritme te pakken'

Geraint Thomas werd de voorbije weken geveld door ziekte, maar hij kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Hij traint nu op een bijzondere plek..

Santos Tour Down Under stage-4 - elite men

Geraint Thomas werd deze week verwacht aan de start van de Volta ao Algarve, maar wegens ziekte is de Welshmen genoodzaakt om zijn planning om te gooien. Thomas liep vlak voor de start van de Tour Down Under een infectie op en werd kort daarna andermaal geveld door een virus. De 36-jarige klimmer heeft daarom besloten  zijn trainingskamp in de Verenigde Staten te verlengen.

De Tourwinnaar van 2018 zal in de Tirreno-Adriatico zijn opwachting op Europese bodem maken. De Ronde van Catalonië wordt hoogstwaarschijnlijk aan zijn programma toegevoegd om te compenseren voor het gebrek aan wedstrijdkilometers. Anderhalve week na de finish van de Catalaanse wielerronde hoopt Thomas in topvorm te kunnen starten aan de Giro d'Italia.

"Thomas heeft een goed trainingsritme te pakken, we hebben daarom besloten dat het beter is als hij nog een tijdje doortraint", vertelt vervangend teambaas van INEOS Rod Ellingworth aan Cyclingnews.

Thomas reist de hele wereld over om de basis voor een goede Giro te leggen. Na een tiendaags trainingskamp in Nieuw Zeeland is hij nu neergestreken in Las Vegas. "Het gaat nu prima, maar vlak voor en na de Tour Down Under voelde hij zich niet helemaal lekker", vervolgt Ellingworth.

Hoewel de voorbereiding dus niet helemaal ideaal verloopt, is er vooralsnog geen reden tot zorg. "We kijken niet verder dan de Giro. Hij zit lekker in zijn vel en heeft er veel zin in."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023