📸 Wout van Aert en Koen Bouwman moeten door de sneeuw op Tenerife, maar: 'Vaak bu'j te bang'

Wout van Aert en Koen Bouwman krijgen op Tenerife te maken met extreme weersomstandigheden, maar maken er het beste van (en verliezen hun gevoel voor humor niet).

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Jumbo-Visma wist voor z'n renners een felbegeerd plekje op het hoogtestagemekka de Teide op Tenerife te regelen, en dus zijn Wout van Aert en Koen Bouwman daar nu om te trainen. Maar dat gaat nog niet helemaal van een leien dakje.

Eerst werd Wout van Aert al ziek, en nu zijn de weersomstandigheden ook niet helemaal je van het. De top van de vulkaan ligt op 3700 meter hoogte (zo hoog kun je niet fietsen op de racer) dus dan kan het zelfs op de Canarische Eilanden koud zijn. Tel daar neerslag bij op en je krijgt sneeuw.

Maar Bouwman en Van Aert laten zich niet kisten. Op Instagram postte die eerste een story waarbij we Van Aert een stukje door de sneeuw zien rijden. Hij schrijft daarbij het Achterhoekse - Bouwman komt daar vandaan - gezegde 'Vaak bu'j te bang'* dat maar al te vaak opgeld doet.

* Voor wie het Achterhoekse dialect niet machtig is: 'Vaak ben je te bang'

Beeld: Instagram Koen Bouwman
Wout van Aert blinkt altijd uit in creatieve titels voor z'n trainingen op Strava en de rit waar dit sneeuwavontuur onderdeel van was, was er blijkbaar eentje in de categorie 'Four Seasons in One Day', want hij lijkt aan de hand van enkele dieren nogal wat verschillende weersomstandigheden te beschrijven.
Aan de kleuren van het routelijntje kun je bovendien de temperatuur aflezen (blauw = koud, rood = warm) en dat loopt inderdaad behoorlijk uiteen!

Van Aert en Bouwman zijn op Tenerife om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Dat begint voor Van Aert op zaterdag 4 maart met Strade Bianche. Koen Bouwman staat daar vooralsnog niet op de startlijst. Hij zal net als Van Aert wel de Tirreno rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023