Lefevere over vrouwenpeloton: 'Iemand die niet mee kan betaal je toch geen 60 mille?'

Patrick Lefevere is kritisch maar hoopvol over het vrouwenwielrennen.

Press Conference Deceuninck - Quick -Step - AGR 2019

Patrick Lefevere is met volle overtuiging in het vrouwenwielrennen gestapt, maar dat weerhoudt hem er niet van de huidige situatie in het vrouwenpeloton kritisch te volgen. De Belgische ploegbaas van AG Insurance - Soudal Quick-Step vindt dat het vrouwenwielrennen momenteel artificieel gepusht.

“Op termijn wil ik ook in het vrouwenwielrennen meedoen aan de top. Ik kan het me immers niet permitteren om met mijn mannenploeg wereldtop te zijn en met mijn vrouwenploeg vlak voor de bezemwagen te rijden”, zegt Lefevere tegen de Krant van West-Vlaanderen.

“Ik geloof zeker en vast in het potentieel van het vrouwenwielrennen, begrijp me zeker niet verkeerd, alleen wordt het op dit moment artificieel gepusht. Neem bijvoorbeeld het minimumloon: in de WorldTour is dat 60.000 euro op jaarbasis, hetzelfde bedrag als bij de mannen. Dat is niet oké."

"Opnieuw: begrijp me niet verkeerd, ik gun het hen van harte, maar er zijn rensters die dat bedrag totaal niet waard zijn. In de Tour hebben ze vorig jaar bijvoorbeeld de tijdslimiet moeten verhogen omdat anders de helft van het peloton buiten tijd was aangekomen."

"Iemand die niet mee kan, betaal je toch geen 60.000 euro? Er zijn zeker rensters die dat bedrag verdienen, en sommige ook veel meer, maar vandaag is de top in het vrouwenwielrennen gewoon nog niet breed genoeg om dat minimumloon te rechtvaardigen.”