Tom Boonen over Van Aert: 'Als het om de knikkers gaat is Van der Poel een zwart beest voor hem'

De voorjaarsklassiekers staan voor de deur en dus mogen we ons stilaan terug opmaken voor enkele pittige duels tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Kristallen Fiets award show 2021

Mathieu van der Poel en Wout van Aert trappen weldra in de Strade Bianche hun wegseizoen af en rijden een quasi identiek voorjaarsprogramma. Tom Boonen blikt in een interview met Het Nieuwsblad vooruit en vindt dat het stilaan tijd wordt dat Wout van Aert toeslaat in de monumenten.

"Wout wordt 29 jaar. Het moment is daar, zeker na de winter die hij nu achter de rug heeft", zegt de Vlaamse wielerlegende. Boonen ziet dat Van Aert alvast in bloedvorm is, maar plaatst ook een kanttekening bij die vroege topvorm. "Soms vraag ik me af waar die mannen al zo vroeg mee bezig zijn. Hij mag nog twintig crossen winnen, nobody cares. Hij moet klassiekers winnen. Wout is zo goed dat alleen klassiekers nog iets toevoegen aan zijn palmares."

Tom Boonen wil echter ook niet te streng zijn. "Wout blijft een ongelofelijke klepper. Hij heeft al op fenomenale manieren koersen gewonnen. Maar als hij in duel gaat met Van der Poel lijkt er iets met hem te gebeuren."

"Van der Poel kan Wout op een bepaalde manier opnieuw dat jongske van tien jaar geleden maken. Op het WK doet Mathieu bijvoorbeeld twee keer een ongelofelijke inspanning en dan zie je Wout inzakken. Mathieu rijdt zijn eigen koers en Wout ondergaat het allemaal. Als het echt om de knikkers gaat, is Van der Poel een zwart beest voor hem", aldus Tom Boonen.

Achtergrond
  • Photo GvG/PN/Cor Vos © 2021