Lefevere over tweestrijd Van der Poel en Van Aert: 'Mathieu heeft op beslissende momenten net dat PK'tje meer'

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zullen in het voorjaar weer de nodige duels uitvechten. Patrick Lefevere over de tweestrijd.

World Championships Cyclocross 23 Men elite

In een voorbeschouwing voor Het Nieuwsblad stelt de ploegbaas van Soudal Quick-Step dat Van der Poel net wat meer heeft op de momenten waar het erom draait. "Het is niet dat Van Aert plooit, dat doet hij nooit. Maar Van der Poel is meer killer, op de beslissende momenten heeft hij dat PK'tje meer."

Lefevere vertelt verder dat hij ervan overtuigd is dat Van Aert te laat de overgang naar de weg gemaakt heeft. "Iedereen heeft mij uitgelachen toen ik hem citeerde in Vive le Vélo: 'Laat mij maar een crossertje blijven.' Maar Wout is misschien wel echt te lang een crossertje gebleven. Hij had de Ronde al vaker kunnen rijden."

Dit jaar heeft Jumbo-Visma een enorme slagkracht in het voorjaar en volstaat alleen winst in of de Ronde of Parijs-Roubaix. Of het liefst allebei natuurlijk. Gaan alle toppers goed kunnen samenwerken volgens Lefevere? "Ik ben ervan overtuigd dat Van Baarle een loyale coureur is, tenzij hij in Roubaix plots heeft ontdekt dat knechten toch niet het hele leven is."

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023