Primoz Roglic ligt op schema voor Giro d'Italia: 'Mijn schouder werkt zoals het moet werken'

Primoz Roglic moest afgelopen winter onder het mes, maar de Sloveen is helemaal hersteld en ligt op schema voor de Giro d'Italia.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

Roglic was niet op de ploegpresentatie eind december en sindsdien was er ook weinig meer van hem vernomen, maar nu zijn seizoensstart nadert, laat hij in gesprek met RTV Slovenija van zich horen. Vanaf hoogtestage op Tenerife, waar alles goed verloopt nadat hij afgelopen winter geopereerd werd aan zijn kwetsbare schouder. "Ik ondervind daar geen hinder meer van. Mijn schouder werkt zoals het moet werken. Alles gaat goed en ik ben gezond."

Roglic weet dan ook dat hij klaar gaat zijn voor de Giro d'Italia. Het is zijn grote doel in 2023. "Op het moment gaat alles volgens plan. Ik zal klaar zijn. We zullen zien hoe goed ik rijd in de Ronde van Catalonië, eind maart. Dat wordt een echte test om te kijken waar we staan. Na Catalonië heb ik opnieuw een langere hoogtestage richting de Giro."

De Ronde van Catalonië wordt de enige koers die Roglic rijdt voorafgaand aan de Giro d'Italia. "Er zijn meerdere redenen waarom we het zo aanpakken. Het had niet veel zin om nog wedstrijden te gaan rijden, want de data sloten niet aan bij onze wensen. Er zitten veel beklimmingen in het parkoers in Catalonië, dus het wordt een goed meetmoment wat mijn klimcapaciteiten betreft."

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022