Fem van Empel deelt haar plannen voor 2023: enkele klassiekers op de weg en mountainbike-avontuur

Fem van Empel is niet alleen een supertalent, maar ook een alleskunner! De komende maanden zal ze dan ook te zien zijn op de weg én op de mountainbike.

Krawatencross (Bel) X²O Badkamers Trofee 2023 women

Fem van Empel sloot in Brussel haar crossseizoen af met alweer een solozege, in haar prachtige regenboogtrui. Bovendien mag ze, dankzij haar eindzege in de X2O-Trofee, een aardig bedrag van 30.000 op haar rekening bijschrijven. Maar wie dacht dat we na de deze crosswinter even verlost zouden zijn van Fem van Empel heeft het mis.

De Nederlandse superster zal het komende voorjaar en de daaropvolgende zomer ook op de weg en in het mountainbiken het peloton schrik aanjagen. Na afloop van de Universiteitscross in Brussel vertelde ze dat we haar tijdens de Volta Limburg Classic, die op 1 april plaatsvindt, voor het eerste in actie zullen zien op de weg.

Daarna schakelt ze een tandje hoger met een deelname aan de Brabantse Pijl (12 april) en de Waalse pijl (19 april). "Maar voor specifieke doelen uitspreken over mijn wegseizoen is het nog wat vroeg", klinkt het.

Ook in het mountainbiken wil Van Empel deze zomer schitteren. Vorig seizoen reed ze trouwens enkele hele mooie resultaten op haar mountainbike. In de wereldbekermanche van Leogang (Oostenrijk) werd ze zesde bij de beloften, Puck Pieterse won toen. In het Duitse Albstadt eindigde ze op een zevende plek. Verder werd ze Nederlands kampioene bij de beloften en veroverde ze een zilveren medaille op het EK. "Het zal een mooie ontdekkingsreis worden", aldus Fem van Empel.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023