UAE-ploegleider stelt gerust na kritiek: 'Data tonen aan dat Pogacar nog ver van zijn allerbeste vorm is'

Niet in topvorm zijn, maar wel vier van je eerste zes koersen winnen. Daarvoor moet je Tadej Pogacar heten.

Vuelta a Andalucia 2023-stage-4

Johan Bruyneel stelde onlangs de strategie van UAE Team Emirates in vraag, nadat Pogacar vier van zijn eerste zes koersen wist te winnen. Die blitzstart is volgens de voormalige ploegleider van Lance Armstrong nefast op de lange termijn. UAE-ploegleider Mauro Gianetti ontkent echter dat zijn goudhaantje nu al in bloedvorm is.

"Tadej is zeker nog niet in topvorm", klonk het bij de start van de ploegentijdrit in de UAE Tour. "Dat merken we aan zijn data. Die cijfers vertellen ons dat hij nog ver van zijn allerbeste niveau verwijderd is. Als hij ook op 70% een wedstrijd kan winnen, waarom mag hij dat dan niet? Ook Remco Evenepoel is nog niet op topniveau en koerst ook al heel sterk. Hij is toch ook niet te vroeg in vorm?"

Manager Matxin Joxean Fernandez bevestigt. "Hij is zelfs nog niet op hoogtestage geweest, wat de voorbije jaren wel al het geval was rond deze periode. In deze fase van het seizoen ligt de focus op relaxen en genieten. Daar lijkt hij voorlopig mooi in te slagen."

Geen Strade Bianche, wel Amstel Gold Race

Vandaag raakte overigens bekend dat UAE Team Emirates Pogacar op de deelnemerslijst van de Amstel Gold Race heeft gezet. Een unieke gelegenheid voor Nederlanders om het Sloveense wielerwonder eens van dichtbij te bewonderen!

Ook raakte zopas bekend dat hij niet zal deelnemen aan de Strade Bianche. Hij wil zich focussen op Parijs-Nice, dat één dag later al van start gaat.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023