Johan Museeuw vindt dat Van Aert meer klassiekers moet winnen: 'Alleen Milaan-San Remo is te weinig'

Johan Museeuw ziet graag dat Wout Van Aert snel meer wedstrijden gaat winnen. Daarnaast is hij zeer lovend over Arnaud De Lie.

Kristallen Fiets 2022

Volgens Johan Museeuw wordt het hoog tijd dat Wout Van Aert meer monumenten aan zijn palmares gaat toevoegen. "Voor iemand van zijn status is alleen Milaan-San Remo te weinig", vertelde de klassiekerkoning van weleer in gesprek met VTM.

Museeuw is van mening dat Van Aert aan zijn stand verplicht is om binnen drie jaar de Ronde van Vlaanderen op zijn naam te schrijven. "Het is geen kritiek, maar hij moet in staat zijn om meer klassiekers te winnen."

De 57-jarige Vlaming voorziet overigens een rooskleurige toekomst voor het Belgische sprinttalent Arnaud De Lie. "Het is een sterke jongen en er zit een goede kop op. Het zou voor zijn carrière goed zijn als hij nu al een semi-klassieker zoals de Omloop weet te winnen."

Museeuw heeft zelfs zoveel vertrouwen in zijn jongere landgenoot, dat hij wel een heel gewaagde voorspelling doet. "Als De Lie standhoudt op de Kapelmuur en de Bosberg, dan kan niemand hem kloppen in de sprint."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 202C