Mama Van der Poel waarschuwt zoon Mathieu: 'Jij mag dat niet doen!'

Als een echte wielermoeder waarschuwt Corinne haar zoon op Twitter. Hij mag geen Pidcockje spelen, is ze heel stellig op Twitter!

Tour des Flandres 2022

Als dochter van Raymon Poulidor, vrouw van Adrie van der Poel en moeder van twee fietsende zoons, David en Mathieu, is Corinne natuurlijk inmiddels gepokt en gemazeld in de wielerwereld. Ze weet dat het een behoorlijk gevaarlijke aangelegenheid is.

Toch wilde ze Mathieu na het zien van een doldwaze afdaling die Tom Pidcock op video liet vastleggen en op YouTube zette nog even iets op moederlijke wijze op het hart drukken.

Ze kent haar zoon natuurlijk een beetje. Mathieu houdt ook wel van stunten op de fiets en snelheid, dus is ze op Twitter heel duidelijk over de strapatsen van Pidcock. In een tweet aan Mathieu gericht schrijft ze: 'Je mag dat niet doen', met de nodige uitroeptekens erbij.

Corinne kan aanstaand weekend zonder zich zorgen te hoeven maken naar het openingsweekeinde kijken, want Mathieu van der Poel is dan nog niet in koers. Hij maakt na het gewonnen WK veldrijden zijn debuut op de weg in de Strade Bianche een week later. Samen met Wout van Aert is hij andermaal de grote favoriet, nu Tadej Pogacar heeft laten weten toch niet te starten in de gravelklassieker.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022