Alaphilippe kiest voor Frans Openingsweekend en test klimmersbenen

Alaphilippe laat het Vlaamse openingsweekend aan zich voorbij gaan, in plaats daarvan kiest de Franse coureur voor een tweetal koersen in eigen land.

Trofeo Serra de Tramuntana 2023

Veel coureurs richten hun ogen op het Vlaamse openingsweekend, maar tegelijkertijd staan er ook twee eendagskoersen in Frankrijk op het programma. Afgaande op het deelnemersveld staan deze wedstrijden garant voor spektakel. Vooral de mannen met goede klimmersbenen hebben een doel gemaakt van deze beproevingen.

De Faun Ardèche Classic wordt verreden op zaterdag, de deelnemers krijgen liefst 3.100 hoogtemeters  voor de kiezen. Het 168 kilometer lange parkoers bestaat voornamelijk uit korte, maar desondanks venijnige beklimmingen. Met renners zoals Alaphilippe, Bardet en Hindley aan de start kunnen we een mooi duel verwachten.

Daags erna is het tijd voor Faun Drôme Classic. Nagenoeg hetzelfde deelnemersveld zet zich schrap voor nog een dag in het Franse heuvellandschap. Vorig jaar kende deze Franse semi-klassiekers twee uiterst sterke winnaars. Brandon McNulty schreef de Ardèche Classic op zijn naam en de Drôme Classic viel ten prooi aan de latere Tourwinnaar, Jonas Vingegaard.

Zij zullen er dit jaar niet bij zijn. Maar dat mag de pret niet drukken, er blijven nog genoeg sterke mannen over. Naast de bovengenoemde namen zullen onder meer David Gaudu, Ben O'Connor en Rui Costa ook deelnemen aan de Franse heuvelritten.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023