Openingsetappe O Gran Camiño stilgelegd na hevige sneeuwval

Het is op dit moment allesbehalve aangenaam vertoeven in het Noorden van Spanje. O Gran Camiño werd er stilgelegd na hevige sneeuwbuien.

Gran Camino 2023 stage-1

De eerste van vier  etappes die O Gran Camiño telt, zal helaas geen winnaar kennen. De koers, die in het Noorden van Spanje wordt verreden, is op zo'n 11 kilometer van de aankomst in Sarria stopgezet door de wedstrijdorganisatie, vanwege een flinke sneeuwstorm.

Het sneeuwde eigenlijk al de hele dag in de heuvelachtige etappe. Toch besloot de organisatie om de koers pas op de slotbeklimming (Alto de Montan) stop te zetten. Na die slotklim lag er namelijk een gevaarlijke afdaling tot aan de finish. Onderstaande beelden tonen een dik ingepakt peloton bibberen in de vrieskou.

In de etappe van morgen zijn de klimmers opnieuw aan de beurt (als het tenminste stopt met sneeuwen). De aankomst ligt op Monte Trega (3.9 kilometer, 7.1%). Daags nadien volgt de Koninginnenrit. De afsluitende tijdrit kent 18.1 vlakke kilometers. Aan de start staat onder meer Tourwinnaar en topfavoriet Jonas Vingegaard, die zijn allereerste koers van het seizoen rijdt.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023