Wuyts ziet maar één Jumbo-Visma-kopman in voorjaar: 'Van Aert heeft de ploeg zoveel gegeven, Jumbo-Visma mag duidelijkere lijnen trekken'

Jumbo-Visma heeft een ijzersterke klassiekerploeg, maar Michel Wuyts ziet maar één duidelijke kopman: Wout van Aert.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Jumbo-Visma is met Wout van Aert, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck dé ploeg om naar te kijken. Allemaal renners die ver kunnen komen in de finales, maar analist Michel Wuyts vindt dat de Nederlandse ploeg duidelijke lijnen moet trekken. Er is maar één kopman, en dat is Van Aert.

Dat vertelt hij in de podcast Wuyts & Vlaeminck. "Van Baarle erbij, die is van enorme toegevoegde waarde. Alleen vind ik dat Jumbo-Visma duidelijke lijnen moet trekken. Van Aert heeft Jumbo-Visma zoveel gegeven, voor zoveel spektakel gezorgd en Vingegaard de Tour de France bezorgt, daar mag nu wel iets tegenover staan."

Toch zal Jumbo-Visma het spel moeten spelen volgens Wuyts. "Louter en alleen in dienst van Van Aert is een té gewaagd spel, maar Jumbo-Visma mag duidelijkere lijnen trekken en zeggen: 'Goed, we hebben een ferm geheel met een aantal spitsen, maar onze superspits is Van Aert.'"

Wel heeft de Vlaming nog een compliment over voor het management van Jumbo-Visma. "Een pluim op de hoed van het management dat ze erin geslaagd zijn om een echt goede ploeg rondom Van Aert te bouwen. Want dat heeft wel een jaar of drie geduurd, en naar mijn gevoel een tikkeltje te lang. Vorig jaar waren ze er al nagenoeg helemaal, maar nu zijn ze er echt."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023