Roger De Vlaeminck over afwezige Van der Poel en Van Aert in Omloop: 'Zijn dat nu nog coureurs?'

Roger De Vlaeminck kan niet begrijpen waarom Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet deelnemen aan de Omloop het Nieuwsblad.

Paris-Roubaix Elite 2022

Zoek straks tijdens de opener van het Vlaamse wielervoorjaar niet naar Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Beiden werken ze op dit moment een hoogtestage af om optimaal hun wegseizoen te kunnen starten in de Strade Bianche, op 4 maart. Roger De Vlaeminck is alvast niet gediend met de afwezigheid van de twee.

"Zijn dat nu nog coureurs?", vroeg De Vlaeminck zich af in 'De koers is van ons', een podcast van het Nieuwsblad. "Het  gaat hier over een van de mooiste koersen om te winnen. Ik wens ze proficiat met hun forfait. Ik vind het verschrikkelijk dat ze niet meedoen."

De Vlaeminck maakte zoals gewoonlijk de vergelijking met zijn tijd, waarin hij (uiteraard) veel meer koersen reed. "Ik deed de Omloop ieder jaar, plus Tirreno-Adriatico, plus Milaan-San Remo, plus Parijs-Roubaix, plus de Ronde van Vlaanderen, plus Luik-Bastenaken-Luik, plus de Brabantse Pijl, plus de Waalse Pijl, plus de Amstel Gold Race."

Tot slot vertelde het Vlaamse wielericoon, zelf twee keer winnaar van de Omloop, dat Arnaud De Lie zijn grote favoriet is zaterdag.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022