De Cauwer over Omloop: 'Van der Poel en Van Aert zijn enkele procenten beter dan de rest waardoor je met hen een gesloten koers krijgt'

De Cauwer verwacht een leukere Omloop zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert (en noemt een verrassende favoriet).

Paris-Roubaix Elite 2022

José De Cauwer neemt ook dit seizoen weer plaats in de commentaarcabine van Sporza, maar in de eerste Vlaamse voorjaarskoers zal hij de namen van Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog niet - of in ieder geval minder - kunnen uitspreken.

De Grote Twee zijn er nog niet bij. Ze zijn op (hoogte)stage en maken volgende week in de Strade Bianche hun seizoensdebuut. Volgens De Cauwer kan dat de amusementswaarde van de Omloop weleens ten goede komen.

"Door hun afwezigheid zal er dit weekend op een heel andere manier gekoerst worden. Veel minder gecontroleerd en veel onvoorspelbaarder. Van der Poel en Van Aert zijn enkele procenten beter dan de rest waardoor je met hen een gesloten koers krijgt", zegt hij tegen Sporza.

Volgens De Cauwer doet wat met de moraal van andere renners als MVDP en WVA wél aan de start staan. Nu ruiken anderen hun kans. "Vandaag zullen er ineens heel wat renners met ambitie aan de start staan. En dat heb je niet als Van Aert en Van der Poel wel meerijden."

Dark Horse

Nu Van Aert er niet bij is voor Jumbo-Visma zullen zij iemand anders moeten uitspelen. Met Dylan van Baarle, Tiesj Benoot en Christophe Laporte hebben ze nog genoeg grote namen in huis en een sterk collectief. De Cauwer wil daar nog iemand aan toevoegen.

"Jan tratnik. Dat is een fe-no-me-na-le coureur. Hij won bijna de koninginnenrit in de Giro en was al beresterk in de klassiekers vorig jaar en op de Spelen. Tratnik zit statisch op de fiets en rijdt altijd een tand te groot. Hij lijkt ook altijd een beetje te zwaar te staan, maar dat zou wel eens dé transfer van het jaar kunnen zijn."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022