Oud-renner Max van Heeswijk over Thomas Dekker: 'Ik vind hem een vieze gast'

Oud-wielrenner Max van Heeswijk heeft geen goed woord over voor Thomas Dekker. De Limburger legt uit waarom hij dat zo ziet.

Hoewel Thomas Dekker de afgelopen jaren toch wel een metamorfose onderging van pelotonplayboy naar iemand die zich kwetsbaar durft op te stellen, is nog lang niet iedereen fan van hem. Max van Heeswijk moet bijvoorbeeld niks van hem hebben.

Dat maakt hij op niet mis te verstane wijze duidelijk in een interview met de regionale krant De Limburger. Het boek dat de Noord-Hollander samen met Thijs Zonneveld schreef, is de oud-renner van onder meer Rabobank en US Postal nog steeds een doorn in het oog, zo doet hij uit de doeken.

"Dat Thomas Dekker in zijn boek heeft geschreven over masturberende renners vind ik schandalig. Ik vind het verschrikkelijk dat hij over de ruggen van collega’s zijn brood probeert te verdienen. Dat zo iemand nog bij de NOS mag zitten, in wat voor wereld leven we?!"

Wat Van Heeswijk betreft zien we Dekker dan ook niet meer als analist aanschuiven. 'Die man moet je verbannen uit de wielersport. Michael Boogerd heeft op tv ooit met hem aan tafel gezeten. Als ik dat was geweest, had ik Dekker over de tafel heen getrokken. Ik vind hem een vieze gast."

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Thomas Dekker