Lefevere ziet een nog slechter Soudal Quick-Step dan vorig jaar in Omloop: 'Heb Lampaert geen seconde gezien'

Patrick Lefevere liet zich vorig jaar horen na een matige Omloop Het Nieuwsblad, en ook dit jaar vertelt hij weer de harde waarheid.

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2023

De eerste afsprak van het klassiekerseizoen liep vorig jaar uit op een teleurstelling, en ook dit jaar presteerde Soudal Quick-Step ver onder de maat. Davide Ballerini was op de zesde plaats de beste renner van de ploeg, maar onderweg zaten ze geen moment in de koers. "Dit was niet goed", zo vertelde de ploegbaas na afloop tegen Het Laatste Nieuws.

Vervolgens gaat hij zijn renners langs. "Sénéchal heeft een excuus, want die reed plat op het slechtst denkbare moment: net voor de Molenberg. Maar waar zat de rest? Tim Declercq is gevallen, maar hem is ook nooit gevraagd om de finale te rijden. Maar opnieuw: waar zat de rest?"

De ploeg ging van start met Yves Lampaert als kopman. "Yves is de hele week geciteerd in de pers, maar ik heb hem geen seconde gezien. We zijn twee uur na de koers. Ik ben nog niet bij de renners geweest, maar die analyse wil ik straks wel eens horen. Het was geen voordeel dat we Asgreen niet konden opstellen. Weer ziek, hetzelfde verhaal als vorig jaar."

Vorig jaar zei Lefevere na de Omloop dat hij 'dit niet meer wilde zien.' "Het was toen allesbehalve, en dit jaar was nog slechter. We zijn niet in de koers geweest. Ben ik daarvoor speciaal uit Rwanda teruggekeerd (waar Lefevere de opleidingsploeg volgde, red.)? Sorry, ik verbloem de waarheid niet, ik draai niet rond de pot."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut / Nico Vereecken /PN/Cor Vos © 2023