HomeAchtergrondInterview | Tadej Pogacar: 'Ik zal me nooit alleen op de Tour...

Interview | Tadej Pogacar: ‘Ik zal me nooit alleen op de Tour willen concentreren, daarvoor vind ik koersen te leuk’

We spraken met Tadej Pogacar in Spanje. In alles een enorme koersliefhebber, die niet bang is voor Jonas Vingegaard, zo laat hij weten..

Op de cover van onze seizoenspecial met alle renners (m/v) van alle ploegen (bestel ‘m hierrrr) prijkt Wout van Aert, maar we togen ook naar Spanje om met Tadej Pogacar te spreken. De immer vrolijke Sloveen is een steengoede coureur, maar ook een echte liefhebber, blijkt uit zo ongeveer alles wat hij zegt. En hij is ook niet bang voor Jonas Vingegaard..

Liefhebber Pogi (en zijn liefde voor Vlaanderen)

Denk je dat je je hele carrière zoveel zult koersen als de afgelopen jaren?

“Ik houd van wielrennen dus dat wil ik het hele jaar doen. Vlaanderen was wat dat betreft de beste ervaring. Ook van de ambiance tijdens de GP Montreal heb ik genoten. Ik zal me nooit alleen maar op de Tour concentreren. Op de Oude Kwaremont en de Paterberg rijden is sowieso al prachtig. Renners voelen dat ze op die dag in een magische sfeer rondrijden. De chaotische, stressvolle omstandigheden maken dat je de Ronde van Vlaanderen als in een roes beleeft.”

Giro

Heb je nog overwogen dit jaar voor de Giro te gaan?

“Ooit wil ik zeker de Giro rijden. Toen ik jong was, was het een van mijn favoriete wedstrijden omdat het niet ver van Slovenië afligt. Voor nu ligt de focus nog volledig op de Tour, maar na dit seizoen gaan we kijken naar wedstrijden die ik nog graag eens zou willen winnen.”

“Zo zou ik nog wel eens een keertje de Giro en de Vuelta in een jaar willen rijden. Ik denk dat het onmogelijk is om tegenwoordig de dubbel Giro-Tour te doen. Dat vraagt enorm veel van het lichaam. Als je in staat bent om ze beide te winnen in een jaar is je carrière misschien wel voorbij. Zo uitgeput ben je dan.”

Concurrentie

Is Vingegaard de enige renner waar je bang voor bent als het op grote rondes aankomt?

“Ik ben niet bang voor Vingegaard. Vanzelfsprekend is hij een van de renners om in de gaten te houden deze zomer maar hij is zeker niet de enige. Het is niet dat we nu een specifiek plan maken hoe we Vingegaard gaan verslaan. Er komen nu ook weer nieuwe talentvolle renners naar boven zoals Remco Evenepoel die wellicht nog sterker zijn. Je weet nooit wie er plotseling opstaat.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...