Gifbeker moet helemaal leeg bij Soudal-QuickStep, rampdag in Le Samyn: 'Ik heb geen fietsen meer over!'

Het is nog niet het voorjaar van QuickStep. Gisteren kwam onder andere Fabio Jakobsen zwaar ten val. Ploegleider Wilfried Peeters is ten einde raad.

Le Samyn 2023

Soudal-QuickStep beleefde een dramatisch openingsweekend, hetgeen ze kwam te staan op een uitbrander van grote baas Patrick Lefevere, en ook gisteren in de Waalse semiklassieker Le Samyn ging het helemaal mis bij de Belgische ploeg.

In Le Samyn had de ploeg vooral heel veel pech. Een klassiek geval van Murphy's Law: alles wat mis kon gaan, ging mis. De gifbeker lijkt helemaal leeg te moeten bij de ploeg die de voorjaarklassiekers nog niet zo lang geleden compleet domineerde.

In Wallonië kwam eerst Fabio Jakobsen zwaar ten val en ging in de finale ook de andere troef Kasper Asgreen tegen het asfalt. Ploegleider Wilfried Peeters zag het met lede ogen aan. Hij deed bij Sporza z'n verhaal na de koers.

"Ik heb meer uit mijn wagen moeten lopen dan ik erin zat. Hopelijk is het allemaal niet te erg. Ik heb geen fietsen meer over. Fabio en Kasper hadden allebei goede benen in de koers, aan de vorm ligt het dus niet. Hopelijk hebben we onze dosis pech gehad en kunnen we vanaf volgende week oogsten. Sowieso geven we nooit op."

Moeilijk te verteren

Vooral de valpartij van Asgreen kon hij maar moeilijk verteren. "Ik kan het allemaal niet verklaren. Zeker ook die val van Asgreen in de sprint... Iemand gooit zijn fiets achteruit en raakt hem... Pfffffff... Kasper voelde zich nochtans goed, maar zonder ploeg wordt het natuurlijk moeilijk. We moeten dit snel vergeten."

Asgreen kwam ervan af met wat schaafwonden; Fabio Jakobsen ook maar de Nederlander heeft ook wat kneuzingen rond de schouder. Hij moet enkele dagen rust houden. De Tirreno komt niet in gevaar. Bij QuickStep kwam ook Stan van Tricht nog ten val.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023