Niki Terpstra looft Van Baarle (en ziet hem als kopman): 'Hoe goed de rest van de ploeg ook is, hij is de enige die dat voor mekaar krijgt'

Niki Terpstra vindt het verstandig dat Wout van Aert past voor de Strade Bianche en legt uit waarom de Belg en Van Baarle zo'n goed duo zijn.

Wooning Zesdaagse Rotterdam 2022 day-5

Niki Terpstra is dit voorjaar columnist bij de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. In zijn eerste column komt de oud-winnaar van Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen meteen met enkele rake analyses in zijn nabeschouwing van het openingsweekend en voorbeschouwing op de rest van het klassieke voorjaar.

Van Aert en Van Baarle complementair

Uiteraard gaat het vooral over de dominante ploeg van het moment: Jumbo-Visma. Ook Terpstra was onder de indruk van de geelzwarte brigade.

"Jumbo-Visma bewees het voorbije weekend dat ze goed voorbereid waren, dat hun aanpak om weinig te koersen werkt, maar meer nog dat ze een heel sterke ploeg hebben, vooral in de breedte. Ze staan voor duidelijkheid. De taakverdeling is voor iedereen helder. De vibe die er heerst en het geloof in hun aanpak, wekt zelfvertrouwen op en dat stralen ze heel erg uit."

Maar hij licht toch ook wel Dylan van Baarle eruit. "Het nummer dat Van Baarle zaterdag opvoerde, hoe goed de rest van de ploeg ook was, hij is de enige die dat voor mekaar krijgt. Als Wout begint te koersen, heeft Jumbo nog iemand met een extra wapen: zijn sprint. Net daarom zijn Van Aert en Van Baarle zo complementair. Dat is ook exact de reden waarom ze die twee allebei als kopman naar voor moeten blijven schuiven."

Van Aert niet in de Strade verstandig

Wout van Aert begint zijn seizoen wel iets later dan gepland, want hij geeft forfait voor de Strade Bianche. Terpstra snapt dat wel.

"Ik vind het een slimme keuze om hem uit de Strade Bianche te houden. Zo ontmantel je die wedstrijd tegen de klok om top te zijn voor zaterdag. Hij kan iets meer ontspannen naar de Tirreno toeleven, waar hij toch met minder stress aan de start komt dan in zo’n Strade. Een haastklus is nooit een goed idee."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022