Roodhooft ziet veelbelovende signalen: 'Van der Poel is zeer goed in orde'

Mathieu van der Poel heeft goed kunnen trainen in Spanje en is volgens zijn ploegbaas helemaal klaar voor Strade Bianche.

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Nochtans is het nog geen geweldig seizoen voor Alpecin-Deceuninck, dat nog op de hatelijke nul staat en in het openingsweekend geen deuk in een pakje boter reed. Daarbij raakte de ploeg in Kuurne-Brussel-Kuurne met Silvan Dillier een belangrijke kracht kwijt. "Onze start is matig en andere ploegen doen het wel goed, maar het is niet dat we zitten te janken in een hoekske", blijft ploegbaas Christoph Roodhooft strijdbaar tegenover Het Laatste Nieuws.

Het is ook gevolg van de andere aanpak afgelopen winter. Net als Jumbo-Visma opteerde de Belgische ploeg langer voor trainingsuren. In Dénia huurde het vijf weken lang vijf hoogtekamers af. Die andere aanpak zorgt ervoor dat een Jasper Philipsen nog weinig gekoerst heeft. "Misschien proberen we met Jasper te winnen in Gent-Wevelgem en vereist dat volgens ons de aanpak die we nu hebben gedaan."

Twaalf renners van de ploeg hebben in zo'n hoogtekamer geslapen. "We doen dat om nog hoger te mikken in de koersen die er voor ons toe doen, maar dat brengt ook consequenties mee. In de Ruta del Sol en de Ronde van de Algarve moesten we renners opstellen met kwaliteiten van een ander niveau. We zullen pas achteraf kunnen zeggen: we zijn stom geweest, of we hebben het juiste gedaan."

Mathieu van der Poel

Het is uitkijken naar het seizoensdebuut van Mathieu van der Poel komende zaterdag in Strade Bianche. De aanwezigheid van de wereldkampioen veldrijden scheelt al een slok op een borrel, weet ook Roodhooft. "Het is moeilijk te oordelen of Mathieu even goed is als in 2021, maar ik kan wel zeggen dat hij zeer goed in orde is. Hij is gemotiveerd, gezond, heeft goed kunnen trainen en weinig fysieke ongemakken gekend."

Hoe zag zijn voorbereiding na het WK in Hoogerheide eruit? "Na het WK heeft hij vakantie genomen en nadien is hij twee weken op hoogte geweest in Syncrosfera. Sinds zondag is hij daar weg. Donderdag verkennen we het parkoers. Strade Bianche is een lastige koers, maar ook vrij voorspelbaar. Hoe sterk het deelnemersveld ook is, de besten rijden uiteindelijk vooraan."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023