📸 Groene puntentrui in Tour, Dauphiné en Parijs-Nice ondergaat metamorfose

De trui voor de beste sprinter zal er straks in Parijs-Nice, maar ook tijdens de Dauphiné en de Tour, helemaal anders uitzien.

Tour de France 2022 stage 21

De groene puntentrui is de droom van elke sprinter (of allrounder met snelle benen). Peter Sagan wist hem maar liefst zeven keer te veroveren. Wout van Aert won hem vorig seizoen in zowel de Tour, Parijs-Nice als de Dauphiné. Autofabrikant Skoda is al heel lang hoofdsponsor van die trui en zal dat voorlopig ook nog even blijven, alleen hebben nu hun logo en kleuren veranderd. De trui zal er vanaf dit seizoen dan ook wat anders uitzien.

Velopack publiceerde een foto van die nieuwe trui en die ziet er wat soberder uit. Het groen is nu veel donkerder en de mouwen, col en sponsornaam kleuren fel lichtgroen. Op de trui wordt uiteraard nog het teamlogo geprint van de renner die hem mag dragen. De kledingsponsor is overigens niet meer Le Coq Sportif, maar het Italiaanse Santini, dat ook de leiderstruien voor de Vuelta maakt.

Zondag zien we de trui voor het eerst in het peloton, want dan gaat Parijs-Nice (5-12 maart) van start. Ook tijdens de Dauphiné (4-11 juni) en de Tour (1-23 juli) zal de nieuwe puntentrui te zien zijn. Dat wordt even wennen!

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022