Puck Pieterse na Strade Bianche: 'Had twee weken om wegrenner te worden, dat is aardig gelukt, haha'

Daar reed ze dan, tussen alle wereldtoppers: Puck Pieterse! Na afloop was haar humor ook op WorldTour-niveau (en zat ze eerst helemaal stuk, daar ook mooi beeld van).

Strade Bianche Donne 2024

Het was haar tweede wedstrijd ooit bij de elite op de weg. Een week eerder kleurde ze de finale van de Omloop van het Hageland, maar zat een goed resultaat door een val er niet in (ze werd 36e). In de Strade Bianche reed ze gisteren zij aan zij met wereldkampioene Annemiek van Vleuten en eindigde ze uiteindelijk een plaatsje achter haar: zesde.

Tegen de NOS zei ze vooraf dat ze best een beetje nerveus was en dat ze geen idee had wat ze kon uitrichten. Niet zo gek, want tot een week geleden was een NK bij de junioren de enige wegwedstrijd die ze achter haar naam had staan op ProCyclingStats.

In koers verraste ze vriend en vijand (heeft Puck eigenlijk vijanden, wij denken van niet..) en reed ze op indrukwekkende wijze naar voren op de eerste 'TV-strook'. Ze hoorde bij de besten in koers. Kopecky en Vollering gingen net iets te hard, maar daarachter legde ze beslag op de zesde plek. Als 20-jarige. In haar eerste WorldTour-koers.

Na afloop was ze dan ook in jubelstemming (ook mooi: ze kwam al juichend over de streep), nadat ze was bijgekomen van het beeld dat je hierboven ziet. En tegen het AD en Sporza toonde ze dat ze qua humor ook meteen op WorldTour-nvieau zit.

"Na m'n tweede plek op het WK veldrijden ben ik een week gaan wintersporten. Daarna had ik nog twee weken om wegwielrenster te worden. Dat is aardig gelukt. Na dit lange wegseizoen van twee wedstrijden, nu even rust, haha. En dan de focus op het mountainbiken, want ik wil naar de Spelen in Parijs."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023