HomeNieuwsTim Merlier laat andermaal zien in topvorm te zijn met ritzege in...

Tim Merlier laat andermaal zien in topvorm te zijn met ritzege in eerste etappe Parijs-Nice

Tim Merlier heeft de eerste etappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Belg was verreweg de sterkste in de massasprint.

De eerste etappe in Parijs-Nice was er eentje voor de sprinters. Dat was te zien aan de samenstelling van de kopgroep, waar slechts twee renners voor te porren waren: Jonas Gregaard (Uno-X Pro Cycling Team) en Paul Ourselin (TotalEnergies). Maar mede door het vele werk van Lotto-Dstny hadden zij nooit een kans op de dagzege.

In de slotfase lag nog een steil klimmetje, waarop Neilson Powless de koers in vuur en vlam zette. In het wiel van de Amerikaan zat onder andere Tadej Pogacar. Er ontstonden serieuze gaten in het peloton, maar een echte samenwerking kwam vooraan niet op gang. Toen het peloton terugkeerde, besloot Powless nog maar eens aan te gaan. Alleen met nog vijftien kilometer te gaan leek de actie van Powless bij voorbaat kansloos.

Hoewel Powless overduidelijk hele goede benen had, zaten er té veel sprintersploegen achter hem in het peloton. Onder meer Trek-Segafredo (Mads Pedersen), Team Jumbo-Visma (Olav Kooij) en Soudal Quick-Step (Tim Merlier) namen hun verantwoordelijkheid op kop van het peloton. De aanvalspoging van Powless zat er dan ook op zeven kilometer van de meet op.

Pogacar valt aan

Er lag in de slotfase nog een hupje waarop boven zes, vier en twee seconden waren te verdienen. Daar ging Pogacar vol voor. Pogacar pakte zes seconden, terwijl Vingegaard niet bij de eerste drie eindigde. De Sloveen reed door en kreeg Latour en Vingegaard met zich mee, maar de Deen reed niet mee vanwege Kooij achter zich. Pogacar en Vingegaard lieten Latour vervolgens rijden, maar de Fransman kon niet opboksen tegen het geweld in het peloton.

Het werd een wat gekke sprint omdat Sénéchal in de laatste kilometer een gaatje sloeg. Danny van Poppel dichtte het gat en legde een knappe lead-out neer voor Sam Bennett, maar de Ier kon het goede werk van de Nederlander niet afmaken. Ook Kooij leek in uitstekende positie te zitten, maar het was Merlier duidelijk de sterkste was. Althans, Arnaud De Lie kwam ook nog van heel ver opzetten maar zat te ver in de slotkilometer.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....

Meer zoals dit

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

Jumbo-Visma schiet weer raak: Christophe Laporte wint ook derde etappe in Dauphiné

Een saaie dag in de Dauphiné. Dat is wat het was. Lorenzo Milesi (Team...

Interview | Nathan Van Hooydonck over autistenstempel: ‘Ik hoef ’s avonds op trainingskamp niet te pingpongen of biljarten’

Daar weten ze bij Jumbo-Visma alles van. In de Dauphiné wist Christophe Laporte meteen...