🎥 Mads Pedersen klopt Kooij nipt in tweede rit Parijs-Nice, Pogacar mengt zich weer in sprint om boni's

Net niet voor Olav Kooij na een wat ontregelde sprint in Parijs-Nice! Tadej Pogacar mengde zich weer in de sprint om de boniseconden.

Paris-Nice 2023 stage 2

De tweede rit in Parijs-Nice was er opnieuw eentje voor de sprinters. Gisteren was Tim Merlier duidelijk de sterkste en hengelde zo al zijn vierde zege van het seizoen. Kon de Belgische kampioen van Soudal-QuickStep het opnieuw?

Voor we een antwoord kregen op die vraag mengde Tadej Pogacar zich op zo'n 15 kilometer van de streep - net als gisteren - in de strijd om de bonificatieseconden. Nathan Van Hooydonck probeerde namens Jumbo-Visma de seconden voor de acht seconden voor de Sloveen weg te graaien, maar dat lukte niet.

Daarna kon voorbereiding van de sprint echt beginnen. Op vier kilometer van de streep lag nog een stuk in dalende lijn, waardoor het tempo zeer hoog lag. Ze tikten de 80 ruim aan.

Opnieuw werd de Nederlandse troef Olav Kooij goed gebracht door de mannen van de geelzwarte brigade. Door een val werd de sprint wat ontregeld, maar de Nederlander kon uit het wiel van Mads Pedersen komen. Hij kwam twee banddiktes tekort om de sterke Deen te kloppen. Onder andere Merlier en De Lie kwamen niet aan sprinten toe.

Hier zie je de beelden van de sprint, daaronder de top 10 van de dag (en het algemeen klassement als je op GC klikt).

De uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Morgen staat er een ploegentijdrit van 32 kilometer op het programma in de Koers naar de Zon. Dat zal wel op experimentele wijze gebeuren, want niet de tijd van de vierde man die binnenkomt telt, maar alle tijden worden individueel opgenomen.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023