Dylan van Baarle dolt met 'aerokogel' Remco Evenepoel : 'Als je je neus zoekt, die zit tussen je handen...'

In een Instagram-filmpje lijkt het erop dat Remco Evenepoel z'n tijdritpositie nóg aerodynamischer heeft gemaakt. Het leidt tot wat grappen van collega's..

Tour de Suisse 2022 stage 8 ITT final

Waar veel andere renners op dit moment in Parijs-Nice of de Tirreno-Adriatico zitten, daar is Remco Evenepoel momenteel op trainingskamp. Hij werkt daar ook aan het wapen dat hem in mei aan de Giro-zege moet werken: zijn tijdrit.

De positie die Evenepoel op de tijdritfiets aanneemt is al bijzonder aerodynamisch - het leverde hem de door Yves Lampaert bedachte bijnaam 'Aerokogel van Schepdaal' op - maar de Belg postte op Instagram een filmpje waar het er alle schijn van heeft dat die positie nog iets aerodynamischer is.

Hij schrijft bij de post dat hij zich heel snel voelt in z'n nationale driekleur, maar de houding valt ook echt op. En niet alleen ons, want ook zijn collega's vonden er wel iets van.

Zowel Dylan van Baarle als Tao Geoghegan Hart reageerden met een knipoog. De Brit vroeg Evenepoel hoe z'n polsen roken en de winnaar van Omloop Het Nieuwsblad zei gevat: 'Als je je neus zoekt, die zit tussen je handen'. Hieronder zie je het filmpje en de reacties (de reactie van Van Baarle kon op moment van schrijven op de meeste likes rekenen).

Beeld: Instagram Remco Evenepoel

Evenepoel zien we dus in mei in de Giro, maar daarvoor rijdt hij vanaf 20 maart de Ronde van Catalonië, waar hij het al tegen een van zijn tegenstrevers uit de Giro zal opnemen: Primoz Roglic. De wereldkampioen rijdt ook nog de Brabantse Pijl en zal zijn titel in Luik-Bastenaken-Luik verdedigen.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022