Fotofinishrel: Lotto Dstny tekent protest aan tegen uitslag GP Monseré

Er is veel ophef ontstaan omtrent de uitslag van de GP Monseré. De ploeg van Caleb Ewan, Lotto Dstny, tekent protest aan.

Grote prijs Jean - Pierre Monseré 2023

De UCI riep Gerben Thijsen afgelopen zondag op discutabele wijze uit tot de winnaar van de GP Monseré. Nadat Caleb Ewan zijn winnaarsinterview al had gegeven, bleek na het bestuderen van de, vrij wazige, finishfoto toch dat de 24-jarige Belg aan het langste eind trok. Lotto Dstny legt zich er echter niet bij neer en tekent protest aan tegen de uitslag.

De wedstrijd mondde uit in een spannende massasprint. In eerste instantie werd Ewan uitgeroepen tot winnaar, maar niet veel later kwam de organisatie terug op die beslissing. De Australische topsprinter denkt er het zijne van en uitte zijn onvrede. "Ik denk dat ik gewonnen heb", valt te lezen op zijn Twitterpagina.

De beslissing zorgde voor de nodige ophef in de wielerwereld. De ploeg van Ewan maakt er nu werk van en heeft officieel protest gemaakt tegen de uitslag, meldt Het Laatste Nieuws. Lotto Dstny is van mening dat er geen bewijs is dat Thijssen als eerste over de streep kwam en eist opheldering van de UCI. Mocht het zo zijn dat de Internationale Wielerunie geen duidelijkheid kan verschaffen, dan worden er mogelijk twee winnaars uitgeroepen.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023