Bindende kijktip: eerste deel 'Patrick Lefevere, Godfather van de koers' vanavond op tv: 'Hij is een f*cking dictator'

Of je nou van 'm houdt of niet, de documentairereeks over Patrick Lefevere is er absoluut eentje om te kijken!

105th Tour de France stage-2

Patrick Lefevere is al jaren een van de meest markante verschijningen in de wielerwereld. Iedereen heeft wel een mening over hem, maar wat je ook van hem vindt: never a dull moment met Lefevere.

Hij is al meer dan dertig jaar ploegbaas in het wielerpeloton, of CEO zoals dat tegenwoordig heet. In die tijd drukte hij z'n stempel als geen ander op het (Belgische) wielrennen. Hoog tijd dus voor een documentairereeks, dachten ze bij de Vlaamse publieke omroep.

Daarom is vanavond het eerste deel (van zes afleveringen) te zien van de docureeks met de welluidende titel 'Patrick Lefevere, Godfather van de koers' te zien op Canvas. De uitzending begint om 21.20 uur en duurt zo'n vijftig minuten.

Iedere aflevering staat er een ander thema centraal en in de eerste aflevering werpen de makers de vraag op wat ervoor zorgt dat Patrick Lefevere vaak bestempeld wordt als de 'Godfather van de koers'? En op welke manier leidt hij zijn ploeg en waarom is het ontzag voor hem zo groot?

In de reeks komen vele renners aan het woord die hij in de loop der jaren onder zijn hoede nam. Onder andere Remco Evenepoel, Tom Boonen en Johan Museeuw doen hun zegje. Ook ploegleider Brian Holm komt aan het woord en die windt er alvast geen doekjes om: "Patrick is een f*cking dictator. Je moet hem leren kennen om van hem te kunnen houden."

Pelotonpraat
  • Photo IB/RB/Cor Vos © 2018