Door tot het bittere eind: 40-jarige Pozzovivo tekent bij Israel-Premier Tech

Domenico Pozzovivo is inmiddels aardig op leeftijd, maar de Italiaanse klimmer weigert vooralsnog de fiets aan de wilgen te hangen.

Giro Dell'Emilia Internazionale men Elite 2022

Domenico Pozzovivo weet van geen ophouden. De 40-jarige Italiaan heeft een contract getekend bij de Israel-Premier Tech ploeg en begint deze maand aan zijn negentiende seizoen als profrenner in de Coppi e Bartali (21-25 maart).

Pozzovivo verliet zijn vorige ploeg, Wanty-Gobert, nadat onderhandelingen over een nieuw dienstverband op niks uitliepen. Sindsdien bereidt hij zich op hoogte voor op het nieuwe seizoen. Vorig jaar werd de rasklimmer nog achtste in de Giro d'Italia.

Hoewel het nog een hels karwei bleek om het bureaucratisch proces omtrent deze transfer af te ronden, is Pozzovivo zielsgelukkig met zijn nieuwe onderkomen. "Ik ben heel blij dat deze ploeg mijn trainingsarbeid van de voorbije maanden beloont, het was lastig om een tijdje zonder ploeg te zitten. Ik begin een beetje later aan het seizoen, maar de motivatie om door te gaan is nog altijd aanwezig."

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022