Pogacar tevreden na ploegentijdrit Parijs-Nice: 'We hadden het beter kunnen doen, maar dit biedt kansen'

Hoewel Tadej Pogacar dinsdag 23 seconden verloor op Jonas Vingegaard, kijkt hij met een tevreden gevoel terug op de tijdrit.

Paris-Nice 2023 stage 3 TTT

Tadej Pogacar verloor dinsdag in de ploegentijdrit van Parijs-Nice 23 seconden op zijn voornaamste medestrever Jonas Vingegaard. De experimentele regels van deze beproeving tegen de klok zorgden ervoor dat ieder individu een eigen tijd kreeg. Zodoende beperkte de Sloveense veelwinnaar de schade met een uitval in de laatste kilometers. "We hadden het beter kunnen doen, maar al met al ben ik tevreden", vertelt hij aan de finish.

Hoewel de omstandigheden voorafgaand aan de tijdrit allerminst ideaal waren, deed UAE Team Emirates er alles aan om hun kopman binnen schootsafstand te houden. "Wellens kwam vermoeid aan na Strade Bianche en de tijdritfietsen werden een beetje laat aangeleverd. Maar de ploeg heeft goed werk geleverd, dit biedt kansen voor de rest van de week."

De tweevoudig Tourwinnaar genoot desondanks van de ploegentijdrit, hij kijkt ernaar uit om het in de toekomst vaker te doen. "Ik hou van deze discipline, het was echt een leuke ervaring." Pogacar staat nu tiende in het algemeen klassement. Zijn achterstand op Vingegaard bedraagt elf seconden.

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023