Boonen en De Wolf: 'Op een fiets van Jumbo rijdt Pogacar nog vijf per uur rapper'

Dirk De Wolf denkt dat Pogacar bij een andere ploeg nog veel harder kan rijden en Tom Boonen valt hem bij.

Tadej Pogacar laat ook dit seizoen alweer zien dat hij ongenadig hard op een fiets kan rijden met etappezeges en eindzege in de Ruta del Sol en wint in de gravelkoers Clasica Jaén, maar volgens de Vlaamse wieleranalisten Dirk De Wolf en Tom Boonen is dat meer ondanks z'n materiaal dan dankzij z'n materiaal.

Dat zeggen ze in de eerste aflevering van nieuwe YouToube-show Wielerclub Wattage van Sporza, die tevens als podcast en op VRT Max (en Vlaamse NPO Start) te zien/luisteren is.

Ferrari en Porsche

Pogacar rijdt bij UAE Team Emirates op een fiets van het vermaarde Italiaanse merk Colnago, maar dat zou niet de snelste fiets zijn, weet De Wolf.

"Als Tadej Pogacar morgen op een fiets van Jumbo-Visma, INEOS of Soudal-QuickStep stapt, is de rest kansloos. Dan rijdt hij nog vijf per uur rapper. Ze hebben bij Colnago ongetwijfeld ook een goed product, maar het is zoals een Ferrari en een Porsche: er zit toch nog steeds een verschil op de merken onderling."

Tom Boonen valt hem bij. "Colnago kende een tijdje geleden inderdaad een dipje. Het blijft een beetje een old school-fiets en het aerogedoe hebben ze er nog niet helemaal onder de knie. Al zijn ze nu wel aan een inhaalbeweging bezig. Bij de top 5 fabrikanten is er nog weinig contrast, maar wanneer je die vijf vergelijkt met de tien producenten die daarop volgen, is er nog altijd een kwaliteitsverschil merkbaar."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sporza (@sporza.be)

Op z'n Colnago probeert Tadej Pogacar deze week Parijs-Nice te winnen ten koste van de op een Cervélo rijdende Jonas Vingegaard. De Sloveen snoepte in de eerste twee ritten in lijn al wat boni's mee, maar verloor gisteren in de ploegentijdrit 23 seconden op z'n Deense concurrent. Hij staat in het klassement nu elf seconden achter op Vingegaard. Vandaag is er een aankomst bergop.

Achtergrond
  • Beeld: Wielerclub Wattage YouTube