📸 Dag drie van de Tirreno en Primoz Roglic rijdt nog steeds met z'n wintervacht...

Primoz Roglic blijft een aparte renner. In de Tirren-Adriatico rijdt hij rond met een flinke baal shag op de benen.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 3

Primoz Roglic is eerder terug in koers dan aanvankelijk aangekondigd. De Sloveen van Jumbo-Visma zou na zijn val in de Vuelta van 2022 en de operatie die daaruit voortvloeide eerst in de Ronde van Catalonië zijn seizoensdebuut maken, maar het ging op training al zo goed dat hij er nu al bij is.

In hoeverre hij al klaar is om een klassement te rijden in de Italiaanse rittenkoers zal moeten blijken in de lastigere ritten. In de meest letterlijke zin van het woord zijn z'n benen er in ieder geval nog niet klaar voor: Roglic z'n scheermesje ligt nog ongebruikt in de toilettas.

Bij wielrenners is het gebruikelijk dat ze zeker in koers met geschoren benen rijden, maar de Sloveen trekt zich daar niks van aan. Op z'n benen zien we al enkele dagen een mooie wintervacht.. (als je op de foto klikt, zie je het goed)

Roglic liet zelf aan Het Nieuwsblad weten dat hij nog even wacht alvorens de wintervacht eraf gaat. Kan hij ook met haar op de benen winnen in Italië? Met name vrijdag moet hij aan de bak met een zware aankomst bergop. Maar ook op de donderdag en zaterdag staan er lastige ritten op het programma waarbij het alleen op en af gaat.

Pelotonpraat
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023