Colnago kan niet lachen met kritiek Boonen en De Wolf en nodigt hen uit op hoofdvestiging in Italië

Tom Boonen en Dirk De Wolf zijn door de Italiaanse fietsfabrikant uitgenodigd op de hoofdvestiging in Cambiago, nabij Milaan.

Tour de France 2022 stage 15

Zou Pogacar nog veel harder kunnen rijden op een andere fiets dan Colnago? Vlaamse wieleranalisten Tom Boonen en Dirk De Wolf denken van wel. In Wielerclub wattage stelde De Wolf dat de Sloveen 5 km/h sneller zou kunnen gaan op bijvoorbeeld een Specialized of een Pinarello. Hij kreeg meteen bijval van Boonen. "Er is een kwaliteitsverschil merkbaar. Het aerogedoe hebben ze nog niet helemaal onder de knie."

De Italianen kunnen alvast niet lachen met de uitspraken van de twee heren en reageerden in een uitgebreid statement op de kritiek. Zo vertelden ze dat hun nieuwste model, de Colnago V4Rs, niet moet onderdoen voor de topmerken. Om dat de bewijzen nodigen ze Boonen en De Wolf uit op de hoofdvestiging van Colnago in Cambiago.

"De prestaties van UAE Team Emirates zijn onze allergrootste zorg. We hebben miljoenen euro's en heel veel tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun fietsen", aldus CEO Nikola Rosin. "We werken nauw samen met zowel het mannen- als vrouwenteam. We luisteren naar hun noden en verzekeren dat de fietsen die wij leveren van de best mogelijke kwaliteit zijn. We hebben nog nooit een klacht ontvangen over de competitiviteit van onze fietsen."

"We nodigen voormalig wereldkampioen Tom Boonen en zijn collega's (Jan Bakelants en Ruben Van Gucht mogen ook mee!) dan ook uit in Cambiago voor een rit en een gesprek over de V4Rs. We wachten op een antwoord."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022