Jumbo-Visma zit opnieuw met enkele COVID-gevallen: 'Renners moeten wegblijven van publiek'

Jonas Vingegaard is één van de weinigen die in Parijs-Nice telkens een mondmasker opzet na afloop van de rit. Ploegleider Grisscha Niermann legt uit waarom.

Paris-Nice 2023 stage 1

De tijd dat renners allemaal een mondmaskertje op hadden voor en na de koers en dat fans niet welkom waren langs het parcours, is al even voorbij. Toch duiken hier en daar nog mondmaskers op in het peloton. Zo droeg Mathieu van der Poel er bijvoorbeeld ééntje na de aankomst in de Strade Bianche en is Jonas Vingegaard één van de weinigen die een mondmasker op heeft in Parijs-Nice. Jumbo-Visma ploegleider Grischa Niermann geeft uitleg voor de camera's van Cycling Pro Net.

"Jonas is niet ziek hoor, maar we zitten wel met enkele COVID-gevallen in onze ploeg. De rest van de wereld is er misschien niet meer mee bezig, maar voor ons is het nog steeds een probleem. We vragen onze renners dan ook om weg te blijven van het publiek en van de media en mondmaskers te dragen als dat nodig is. We willen niet dat onze renners ziek worden."

Vingegaard krijgt tik

Jumbo-Visma beleefde overigens niet hun beste dag in de eerste aankomst bergop van de Koers naar de Zon. Vingegaard kon Pogacar niet volgen op de slotklim La Loge des Gardes en kwam pas als zesde binnen op 43 seconden.

"Jonas voelde zich nochtans goed, maar ging op het einde een beetje over zijn limiet", klinkt het bij Niermann. "Hij is wel wat teleurgesteld. Hij had misschien niet zelf moeten aanvallen. Pogacar is ongelofelijk goed, maar we gaan niet opgeven. De wedstrijd eindigt pas zondag.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023