📸 Grappig! Puck en Duck: Pieterse laat grote gele crosseend uit op haar roze crocs

Puck Pieterse heeft even vakantie van de fiets en gaat niet naar Dubai of een ander mondain oord. Nee, ze laat haar eend lekker zwemmen in Amersfoort...

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole women

Na haar schitterende zesde plek in Strade Bianche sloot Puck Pieterse 'haar lange wegseizoen van twee wedstrijden af om even wat rust te nemen' (quote met een knipoog van Pieterse zelf) en zich daarna voor te bereiden op het mountainbikeseizoen.

Die quote is natuurlijk gekheid, want na een zwaar crossseizoen is het voor de nog maar 20-jarige Pieterse echt wel even tijd om geen fiets aan te raken. Ze heeft twee weken vakantie. Dat betekent niet dat we haar op een strand in Dubai of een ander mondain oord zien liggen..

Eend uitlaten op crocs

Voorlopig blijft ze gewoon in haar eigen Amersfoort. Dat kan ook niet anders als je de verplichting hebt voor een huisdier natuurlijk. Op Strava post ze een activiteit met de titel KoWa (dat is studententaals voor Korte Wandeling, Pieterse studeert ook nog Bewegingswetenschappen aan de VU) met als droog onderschrift erbij 'Eend uitlaten'.

En inderdaad, op de foto bij de wandeling van zo'n vier kilometer zien we een foto van Puck Pieterse, op opvallende roze crocs, die een grote gele eend uitlaat, keurig aangelijnd zwemt-ie in de vijver. Ze kreeg dit fraaie exemplaar bij haar overwinning in de X2O-cross van Herentals, de enige cross die ze reed in dat klassement.

Na haar rustperiode (en quality time met haar eend) zal Pieterse zich dus gaan voorbereiden op het mountainbikeseizoen. Ze wil alle acht World Cup-manches rijden om punten te verzamelen voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024.

Daarin heeft ze veel concurrentie, want ook Fem van Empel mengt zich in de strijd en Nederland heeft natuurlijk al twee vrouwelijke MTB-toppers met Anne Tauber en Anne Terpstra. Of Pieterse ook nog wegwedstrijden gaat rijden in 2023 is onbekend.

Het MTB-seizoen zou in het eerste instantie beginnen in het eerste weekend van mei met een wedstrijd in Valkenburg, maar die gaat helaas niet door. Nu start het seizoen een week later, in het Tsjechische Nove Mesto.

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022