HomeNieuwsRoglic slaat dubbelslag in Tirreno-Adriatico in een door wind geteisterde bergetappe

Roglic slaat dubbelslag in Tirreno-Adriatico in een door wind geteisterde bergetappe

Primoz Roglic heeft een tweede etappe gewonnen in de Tirreno-Adriatico. De Sloveen won de bergetappe na een sprint met een grote groep.

In Parijs-Nice werd de hele etappe eruitgegooid door de wind, maar ook de Tirreno-Adriatico werd geteisterd door flinke rukwinden. Met de finish bergop een recept voor gevaar, en daarom besloot de organisatie de finish twee kilometer onder top te leggen. Toch had een aantal renners de nodige ambities om de vlucht van de dag te vormen, maar kans op de dagzege maakten ze nooit.

Mede door het werk van INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe werd de vluchtgroep onder controle gehouden en al vrij vlug ingerekend. In aanloop naar de slotklim van buitencategorie was het Movistar dat in dienst van Enric Mas het heft in handen nam. Op dat moment bleek ook de kracht van de wind in Italië, want de kleine Rémy Rochas van 51 kilogram had moeite om zijn fiets recht te houden.

Een hele enerverende slotklim beloofde het niet te worden omdat de wind volle bak tegen stond, wat niet in het voordeel speelde van de aanvallers. Er bleef dan ook lange tijd een grote groep bij elkaar. Waar Wout van Aert zich allang had laten lossen, haakte Mathieu van der Poel lang zijn wagonnetje aan. Op zes kilometer van de meet versnelden de mannen van UAE Team Emirates en dat was voor Van der Poel het teken om het te laten lopen.

UAE begint eraan

George Bennett en Davide Formolo legden de zweep dan ook flink over het peloton, maar echt lange beurten zaten er niet in met de wind in hun snufferd. De eerste renner die durfde aan te vallen was Damiano Caruso van Bahrain-Victorious. Achter hem werd een beetje getwijfeld, waarna Adam Yates het heft maar in handen besloot te nemen. Al duurde dat ook niet lang, waardoor Caruso uitliep naar een voorsprong van zo’n twintig seconden.

De favorieten voelden zich geen van alleen geroepen om risico’s te nemen, maar op zo’n 1,4 kilometer van de meet begonnen ze zich toch te roeren. Het was Mas die het gat op Caruso wist te dichten. Met Ciccone en Landa in zijn kielzog. Al was het Kelderman die het gat vervolgens weer dichtte. De Nederlander trok vervolgens de spurt aan voor Roglic, die het vervolgens wist af te maken in de sprint. Door de boni’s nam hij ook de trui over van Lennard Kämna.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....

Meer zoals dit

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

Jumbo-Visma schiet weer raak: Christophe Laporte wint ook derde etappe in Dauphiné

Een saaie dag in de Dauphiné. Dat is wat het was. Lorenzo Milesi (Team...

Interview | Nathan Van Hooydonck over autistenstempel: ‘Ik hoef ’s avonds op trainingskamp niet te pingpongen of biljarten’

Daar weten ze bij Jumbo-Visma alles van. In de Dauphiné wist Christophe Laporte meteen...