Tom Boonen diep door het stof in Colnagogate: 'Als jonge fietser droomde ik ervan om Parijs-Roubaix op een Colnago te winnen'

Tom Boonen haalt bakzeil en biedt z'n excuses aan bij Colnago in niet mis te verstane woorden. Hij zegt dat-ie verkeerd reageerde op de woorden van De Wolf.

E3 BinckBank Classic 2018

In de podcast/YouTubeshow Wielerclub Wattage van Sporza haalde analist Dirk De Wolf hard uit naar Colnago, het vermaarde Italiaanse fietsenmerk waar Tadej Pogacar en zijn UAE-ploeg al enkele jaren op rijdt. Ook Tom Boonen deed vervolgens een duit in het zakje.

Hij stelde dat Colnago een beetje een old school-fiets is, en dat ze nog niet helemaal meekunnen in het tegenwoordige snelle aerogedoe. Het kwam de heren op een verontwaardigde reactie van Colnago te staan, waarbij het Italiaanse bedrijf de twee (plus presentator Ruben Van Gucht) uitnodigde in Italië om de fiets te komen te testen.

Op die uitnodiging ging Boonen niet in, maar hij postte wel een bericht op Instagram waarin hij uitgebreid door het stof gaat en zelfs zijn liefde aan de fietsen van Colnago verklaart.

"Als jonge fietser droomde ik ervan om Parijs-Roubaix op een Colnago te winnen. Voor mij staat het merk voor passie en nalatenschap. Het doet me pijn dat ik de verkeerde woorden koos in mijn antwoord op de uitspraak van Dirk De Wolf. Ik heb alleen maar respect voor het merk", schrijft Boonen bij een befaamde foto waarop een Mapei-trio onder aanvoering van Johan Museeuw glorieus op Colnago-fietsen over de finish komt in Parijs-Roubaix.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bom Toonen (@bomtoonen)

Mapei reed dus op fietsen van Colnago, en UAE Team Emirates doet dat nu al enige tijd, maar ook Rabobank reed lange tijd op de fietsen van Italiaanse makelij. Onder andere Michael Boogerd, Erik Dekker en Michael Rasmussen boekten hun grootste successen op een Colnago.

Achtergrond
  • photo Tim van Wichelen/Cor Vos © 2019